Mikä ayurveda?

Terveysoppi, joka syntyi muutama tuhat vuotta sitten Intiassa ja toimii kaikilla maailman ihmisillä. Auttaa ymmärtämään kehon ja mielen toimintaa elementtien ja ominaisuuksien avulla.

Ayurveda on sanskriitin kieltä. ”Ayush” on elämä, ”veda” on tieto, tiede. Siis elämäntiede. Sana on aluksi hankala lausua, joten näillä sivuilla kirjoitan sen tarkoituksella väärin eli kuten se suomeksi lausutaan; ajurveeda.

Ajurveedan mukaan ihminen muodostuu kolmesta osasta: keho, mieli ja sielu. Keho eli fyysinen elimistö on hyvä työkalu toteuttaa maallista vaellusta. Mieli on kehon osa, mutta ei fyysisessä muodossa. Sielu on se kolmas osa, mutta keskitytään alkuun näihin helpommin käsiteltäviin aiheisiin eli kehoon ja mieleen.

Historiaa

Kehotyypit

Kehotyypit

Olet ehkä huomannut, että meitä on täällä maapallolla aika monenlaisia; pitkiä, lyhyitä, isoja, pieniä, punatukkaisia, sinisilmäisiä, rauhallisia, äkkipikaisia, iloisia, tehokkaita… Millainen itse olet?

Ajurveedan mukaan meissä ihmisissä on kolmea eri kehotyyppiä: Vata, Pitta ja Kapha. Karkeasti ilmaistuna voit siis olla joku näistä, mutta voit olla myös kahta eli vaikka Pitta-Kapha. Todellisuudessa kaikissa meissä on näitä kaikkia, mutta eri määrä ja jokaisessa meissä nämä ominaisuudet jakautuvat yksilöllisesti. Mitä tyyppejä sinusta löytyy? Kokeile Kehotyyppikonetta!

Olet mitä syöt

Paremman olon saamiseksi ei pitkiä opintoja tarvita, liikkeelle voi lähteä opettelemalla kuuntelemaan omaa kehoa ja kokeilemalla eri ruoka-aineitten vaikutusta oman vatsan toimintaan. Syöminen nyt kuitenkin on ihmisen elämässä melko lailla perusjuttuja.

Kivut ja säryt ovat hälytyskelloja eivätkä ne kuulu jokapäiväiseen elämään. Oireet kertovat kehon epätasapainosta. Ajurveeda auttaa sinua oppimaan yksilöllisestä itsestäsi, kehostasi, mielestäsi ja siitä miksi toimit niin kuin toimit. Sitä kautta löydät juuri sinulle sopivat ruoka-aineet ja elämäntavat. Kun kehosi saa kehotyypilleen sopivaa ravintoa, tasapaino alkaa palautua ja mahdolliset oireet helpottaa. 

Sopivan kokoisin askelin ruokavalio hioutuu ajan saatossa oman tuntuiseksi. Parhaimmillaan ajurveedasta muodostuu elämäntapa, koska se sisältää paljon muutakin kuin ruokaa ja mausteita.

 

Tasapaino

Terveyden määritelmä

 

 • Kun tiedät kehotyyppisi, pystyt valitsemaan itsellesi sopivimmat ruoka-aineet

• Sopivat ruoka-aineet tasoittavat kehon ja vatsan toimintaa, väärät aiheuttavat oireita

Maustekaappi on lääkekaappi!

Mainio indikaattori eli tulosten näyttäjä on uloste eli kakka

• Nopeita tuloksia, jopa samana päivänä tiedät kuinka ainesosat
vaikuttavat

 

Fyysinen ja henkinen hyvinvointi pähkinänkuoressa

 

RAVINTO; ruoka ja juoma, mikä ruoka-aine itse kullekin käy ja mikä ei käy

LEPO; unen laatu ja määrä

OLO JA ELO; elämänrytmi, elämäntavat, palautuminen, virkistyminen, harrastukset (stressittömyys)

 

Omasta kehosta ja mielestä on syytä pitää huolta, jotta elämä olisi mukavampaa ja helpompaa.

Maksuton kehotyyppikone

Tee Se Itse Kehotyyppi­katsastus

Henkilökohtainen
palvelu