Kärsitkö vatsaoireista?

Tee Se Itse Kehotyyppi­katsastus

Miksi toiselle käy peruna, toiselle ei?

Miksi kaura sopii toiselle puurona, toiselle myslinä?

Syötkö kehotyypillesi sopimatonta ruokaa?

Mistä tiedät, käykö banaani sinulle?

“Heippa hei, mun nimi on Hanna ja mä oon sen verran utelias, et mä haluaisin tietää onko sulla joku terveyshaaste? Nyt löytyis työkaluja. Mä tiedän mitä se on, kun tätä yleistä järjestelmää käyttäen kysellään sieltä sun täältä, otetaan kokeita ja tehdään kaikkia juttuja ja sitten oire saadaan ehkä tukahutettua, mutta juurisyy jää varjoon.

Nyt pystyt aivan itse tekemään asialle jotain. Lähetään suolen toiminnasta liikkeelle ja ruuansulatusjärjestelmästä. Miltä tuntuis, jos:

 • ei närästäis niin usein?
 • ei röyhtäyttäis niin usein?
 • ei turvottais niin paljon?
 • ei tarviis äkistää vessassa kakkaa? …tai jos se ei ois ihan löysää?”

Olet mitä syöt

Ihminen on kone eli aika paljon johtuu siitä, mitä syö. Sit pitäis tietää niitä ruoka-aineita, että mitkä niistä on oikeita ja mitkä vääriä. Tästä päästään kehotyyppeihin, kun meitä on erilaisia kehotyyppejä ja siitä päästään ajurveedaan (ayurveda) – jos sana on aivan outo, niin anna olla – ei tarvii ajurveedasta tietää yhtään mitään, jos haluaa tälle kurssille osallistua.

Yksinkertaista ja nopeaa

Moni on nykyään kiinnostunut ajurveedisesta kehotyypistään. Tässä on nyt oiva apuväline! Toki voi varata konsultointiajankin, mutta jos haluat tee-se-itse -meiningillä tutustua tähän juttuun, niin tää paketti on just sua varten. Kyllä! Ehdottomasti 😀

Pieni satsaus siihen, että löytämällä oman kehotyypin tuntee paremmin itsensä ja oman vatsan toiminnan ja löydät just sulle sopivat ruoka-aineet, mitkä palvelee sun kehoa ja samalla myös mieltä. Voi miten mukavaa, että pääsee joistain tukalista oireista eroon, esimerkiksi vatsan turvotus, niin mitäpä se muutakaan on kuin jotain väärää ruoka-ainetta. 

Hyödyt

  Ruoansulatuksen voimakkuus on yksi tärkeä tekijä, mutta ruoka-aineista kun lähtee liikkeelle, niin sillä pääsee jo pitkälle. Voi testailla omalla kropalla. Mistä edistymisen tietää? Esimerkkejä:

 

 • tulee helpompi olo, kivut vähenevät
 • ei närästä tai röyhtäytä
 • ei oo niin pitkään täysi olo ruokailun jälkeen
 • ei turvota
 • kakka kulkee kerran päivässä, helposti
 • mahalaukku työntää eväät eteenpäin lyhyemmässä ajassa kun 5 tuntia (mahan tulisi olla tyhjä kolmen – neljän tunnin päästä siitä, kun syö)

Ylitila? 

 Joillain kuuluu ääniä paksusuolesta, se on Vatan aluetta. Vata-tyypin suolessa on ummetusta, papanakakkaa ja ilmaa, pierettää. Joillakuilla kuuluu ääniä ohutsuolesta, ne on Pitta-oireita. Pitta-tyypin suoli ylitilassa on taipuvainen löysempään kakkaan ja jos on paljon syöny jotain tulista, niin sehän menee hyvä ettei ripuliksi (kakka ei pysy kasassa).   Kapha-tyypin kakka on hidas, se kyllä tulee, mutta hitaasti. Voi olla, että joutuu käymään vessassa useamman kerran, kun tuntuu että ei suoli tyhjene ja tahmea kakka jättää vauhtiraidat pönttöön. Näistä pääsee vähän jo kiinni, että minkä tyypin ylitila sulla on eli kuka heiluttaa tahtipuikkoo ja mihin suuntaan pitää lähtee, ettei mennä ojan pohjalle.

Kokemusasiantuntija

 Omakohtaista kokemusta on: takavuosina kärsin aikamoisesta Vatan (ilman) ylitilasta, oli turvotusta, ilmaa, papanakakkaa ja kipua ja sit pääsin ayurveda-kursseille. Kiinnostuin aiheesta, koska tää on hyvin simppeli ja tosi looginen, kun lähtee miettimään elementtejä ja kehotyyppejä – ite pääsin kärryille hyvin nopeesti, että mullahan oli tämmönen ku Vatan ylitila! Selkee syy ja seuraus. Siihen auttaa, kun ottaa oman ruoka-ainelistan käyttöön ja vaihtaa sieltä pois ne, mitä ei suositella ja ottaa käyttöön ne, mitä suositellaan – onpa kumma jos ei ala tuloksia syntyä ja olo muuttua, ruoka sulaa, maha toimii, suoli toimii… 

  Asiantuntija

   Oon käyny paljon koulutuksia ja viettäny aikaa aiheen parissa ja sithän siitä alkaa tulla jo elämäntapa, kun toteuttaa niin ruoka-aineita kuin itselle sopivia liikuntamuotoja, unirytmiä ja säännöllisyyttä. Paljon on ollut hyötyä, terveys on parempi, sitä oppii itsestään koko ajan ja varsinkin kun on tietty uteliaisuus siihen, että miten mä toimin, mistä mä koostun, miten toi ruoka-aine vaikuttaa muhun ja nyt kun mä syönkin tuota toista, niin miten se vaikuttaa muhun.

  Esimerkkejä

  Koulutuskollegoilta kuultua: yhdellä asiakkaalla oli kovasti Vatan ylitila, oli turvotusta ja vatsaongelmaa = ilmaa. Kaksi asiaa hän jätti pois ruokavaliosta ja sai tuloksia! Kuplavesi ja maissikakut – kuplavesi sisältää ilmaa ja maissikakut on kevyitä ja sisältää ilmaa ja koska ilma nostaa Vataa (kasvattaa ilmaelementtiä), niin onhan se aika loogista, että jos suoleen pääsee ilmaa, niin se turvottaa ja pierettää ja koskee suolenmutkiin. 

  Toinen asiakas löysi itsestään Kapha-tyypin ja koska Kapha-tyyppi on vähän rotevampi, niin hänen ei tarvii niin vahvaa aamupalaa syödä. Sanotaan, että aamupala on kuningas – on se – mutta ei haittaa, jos Kapha jättää aamupalan väliin, jos ei ole hirveä nälkä. Kapha ei kärsi siitä. Kyseinen asiakas oli hyvin helpottunut, koska yleensä hänen ei tehnyt mieli syödä aamupalaa eli hänellä oli luontainen tieto ja tunne siitä, että aamupala ei välttis hänelle käy. Hän sai hyvillä mielin jättää aamupalan pois, se toimii hänelle. 

  Itsellään pystyy testaamaan, mikä toimii. Aika moni ihminen laittaa suuhunsa mitä sattuu, mutta kun tulet tietoiseksi mikä on sun kehotyyppi ja osaat valita sulle oikeat ruoka-aineet, niin alkaa tuollakin buffet-pöydässä näkemään että okei – toi on Vataa, toi on Pittaa, toi Kaphaa… sä otat sun omia ruokia, mitkä palvelee sun ruuansulatusta ja kehoa. Reippaankaan annoksen jälkeen ei ole tukala olla, jos ruoka-aineet on itselle sopivia.

   

  Miesten suusta kuultua

   Kerran miesporukassa ilolla kuuntelin ruokavaliojuttuja. Yks heppu sano: “meijän emännällä oli kaikenlaista vatsan koskua ja mahaoiretta ja hän kun jätti rukiin pois (ruis), niin helpotti”. Sit oli toinen heppu, joka vastasi: “meijän emäntä jätti ohran pois, niin nyt ei enää vatsaan koske”. Just tämmösiä, että toiselle käy ruis, toiselle ei, toiselle käy ohra, toiselle ei, jotakuta palvelee tattari… eli ensimmäisenä täytyy tietää mikä sun kehotyyppi on.

  Asiakaspalautetta

   Pidin Kakkakurssia, jolla oli valveutuneita asiakkaita, jotka olivat ottaneet oman kehotyypin ruokalistan käyttöön – ei isoja, ihan lähettiin kolmesta ruoka-aineesta liikkeelle. Helppo! Sun pitää tietää ensin sun oma kehotyyppi ja sit saada ruoka-ainelista, et sä pääset toteuttamaan sitä. Siellä oli tullut jo tuloksia: toppahousut oli mennyt kiinni – ei turvotusta! Jouluherkkupöytä oli tarjolla, mutta kun tietää, että mitä sä syöt ja mikä kannattaa jättää muille, niin ruokailun jälkeen ei ollut ähky olo ja ruoka suli. Ah ja wau! Tämmösiä ahaa-elämyksiä tulee aivan varmasti sitten, kun toteuttaa ohjeita ja ihan muutamalla ruoka-aineella, jotka saa vielä ite valita sieltä listasta – siellä on paljon vaikka mitä.

  Tavoite

   Rajuja muutoksia ei tarvii tehä eikä kannatakaan tehä – voi lähtee pikkuhiljaa liikenteeseen, niinku tarkotus onkin lähtee muutama ruoka-aine kerrallaan. Vatsan toiminta tulis saada tasapainoon.

   Kenelle?

   Tämä valmennus on tarkoitettu sulle, jos olet:

    

   • kyllästynyt kipuihin
   • kärsinyt oireista
   • kyllästynyt kyselemään apua
   • kokeilunhaluinen (vielä kerran)
   • valmis tekemään muutoksia sun rutiineihin eli siihen mitä automaattisesti syö ja kaupasta ostaa

   Kenelle ei?

    Tämä valmennus ei ole tarkoitettu sulle, jos:

   • pärjäät oireittesi kanssa
   • tyydyt “ei sinusta löydy mitään diagnosoitavaa” -vastauksiin
   • et oo valmis muuttamaan mitään sun elämästä
   • …saati ruoka-ainelistalta (mut kannattaa kurkata nää nettisivut) 

   Hinta?

    Pilottiversio! Hinta on edullinen, tulevaisuudessa se nousee. Kannattaa hankkia nyt! Maksaa vähemmän kuin iso purkillinen kipulääkettä. Tai huonovointisuuden takia menetetty leffalippu. Tsekkaa päivän hinta sivulla olevasta linkistä!

   Miksi juuri nyt?

    Mitä tapahtuu, jos et nyt ostakaan tätä valmennusta? …?!? No ei mitään!? Ikävät oireet vaan jatkuu ja jatkuu. Todennäköisesti epämiellyttävät oireet lisääntyy ja saattaa tulla lisää uusia oireita… oireet pahenee sairaudeksi ja sairaus muuttuu krooniseksi ja se on hankalampi tila palauttaa.

   Suosittelen tässä vaiheessa kurkkaamaan, mikä sun kehotyyppi on ja mitkä ruoka-aineet sulle käy, koska yksi on hyvä yhdelle, muttei käy toiselle. Nyt on paras hetki korjata kurssia ja tässä on nyt tarjolla semmonen! Kannattaa ostaa nyt!! Pian voit palkita itsesi kupposella kuumaa, jonka tiedät sopivan just sun kehotyypille.

    

   Nähdään valmennusvideoilla!

                                     Hanna